Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Koishows > Grand Champion Koi Expo Berlijn, eindelijk weer een Showa!

Grand Champion Koi Expo Berlijn, eindelijk weer een Showa!

Koi Centrum Uckermark pakt Grand Champion op German Shinkokai Koi Show 2018

Nieuw bloed in de hoogste gelederen van de Europese Koi Shows. Frank Rehbein, zaakvoerder bij Koi Centrum Uckermark (KCU), circa 90 kilometer boven Berlijn, weet in de Duitse hoofdstad het goud te bemachtigen. aanvankelijk dachten we te maken hebben met een bloedlijn van Ikarashi, maar navraag wees uit dat het ging om een Momotaro Showa. De driekleur is afkomstig van de Lion Queen bloedlijn en meet 71 centimeter. Het is voor het eerst in zeer lange tijd dat een Showa Grand Championwordt op een Europese Show. Hoe lang exact? Wie het weet mag het zeggen…

De vis is in mei 2015 geboren en is dus nu ake yonsai. Frank Rehbein kocht de Sanshoku aan op de veiling van afgelopen najaar. De bouw is ietwat a-typisch voor een Lion Queen (GC All Japan 2014) Showa die doorgaans een erg langgerekte lichaamsbouw met een krachtig staartdeel, maar deze heeft meer weg van een twintig jaar oude traditionele bloedlijn. De dealer doet al mee aan de show sinds het allereerste begin en deze titel is dan ook een ultieme kroon op zijn werk.

Bron & Referenties

Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij schrijft reeds 10 jaren artikelen voor Koi magazines met als favoriete onderwerp de Nishikigoi zelf. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Voeg een reactie toe