The Pond Library
The Pond Library > Koishows > Grand Champion Holland Koi Show 2011

Grand Champion Holland Koi Show 2011

In navolging van de Nationale Koi- en Vijverdagen in juni jongstleden, is ook de Holland Koi Show 2011 gewonnen door een Belgische hobbyist. Dit maal is het niet Verpoucke, maar een andere zeer wel gerespecteerd hobbyist die met deze eer mag gaan strijken. Johnny Lievens is de klinkende naam die met een relatief kleine, maar kwalitatief zeer goede Sanke de Grand Champion titel in de wacht sleepte¦

Grand Champion Holland Koi Show 2011
Grand Champion A, Sanke – size 7

Johnny Lievens is geen onbekende in het deelnemersveld en was in het verleden op diverse shows al goed voor de award speciaal in het leven geroepen voor de “Beste Hobbyist”. Met deze prestatie sluit Johnny zich bij een select gezelschap van hobbyisten die een Grand Champion titel in de wacht sleepten. De Sanke moest het opnemen tegen een drietal andere Sanke. Opmerkelijk is dat de Sanke met 75cm de kleinste van het stel is, maar vooral de huidkwaliteit van deze jonge vis, die waarschijnlijk nog geen vijf zomers heeft gezien, is verbluffend. De vis werd gekweekt door Sakai Fish Farm (SFF).

Bron

Tekst en foto’s: koiquestion.com

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Voeg een reactie toe

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.