The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Witte vlekken op Ghostkoi zie foto´s

 

(@crmtd)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 19
Topic starter  

Hallo allemaal,

Ik heb geen speciale Koi vijver, maar wel 1 grote (cm 50 denk ik) en 3 kleine Ghost koi's, verder nog wat goudvissen en paar windes.
De grote Koi vertoont geen vreemd gedrag, eet goed is actief, maar hij heeft een aantal witte vlekken die lijken nu snel meer of in ieder geval groter te worden.
Op internet even rondgesnuffeld en het zouden karperpokken kunnen zijn zo te zien, maar echt veel foto's van dit soort ziektes zie ik niet, wel veel parasieten enz. afbeeldingen.
Ik ga morgen of overmorgen natuurlijk wel naar een Koi winkel om te informeren, als het moet met de Koi, maar misschien kan ik nu al wat doen of is het voor de specialisten hier al zo duidelijk dat ik de koi niet naar de winkel hoef mee te nemen.

Weet iemand wat dit is?

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@nardus010)
Trusted Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 42
 

die had ik op met windes zitten ,soort "katoenen plukjes" neem je vis mee naar een tuincentra waar ze koi`s verkopen. Dan maken ze een uitstrijkje van je vis.
Waarschijnlijk zit er een parasiet in je water. Verse wondjes gaat dan schimmelen ipv helen. Ik heb een medicijn van het merk columbo hiervoor gebruikt. Er is geen enkele vis doodgegaan en het zag er niet best uit.
Laat je goed voorlichten over het medicijn ,de mijne maakte mijn water een soort hulk-groen ! daarna filteren over kool en alles was weer helder.


   
BeantwoordenCiteren
(@crmtd)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 19
Topic starter  

Hoi Nardus,
Bedankt voor je reactie.
Ik heb een KOI winkel de foto's laten bekijken, want ik ga liever niet slepen met de vis als het niet nodig is.
Want dat geeft stress en mogelijk nog meer temperatuur verschillen wat juist de oorzaak kan zijn.
De KOI specialist geeft aan Karperpokken.
In principe niets aan te doen, de vis moet het zelf oplossen, vooral bij wat warmer weer moet het beter gaan.............. momenteel helaas nog niet het geval.

Dat van colombo heb ik ook een keer gebruikt voor een ander probleem.
De andere KOI's, goudvissen en of windes lijken er geen last van te hebben, dus ik wacht inderdaad op beter weer en houd de vis verder dagelijks in de gaten.


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Als het glazuurachtige witte aanwassen zijn zijn het inderdaad karperpokken, ales het eerder pluizige, watachtige aandoeningen zijn kan dit een schimmel zijn.

Karperpokken zijn inderdaad niet schadelijk en verdwijnen meestal van zelf bij inderdaad hogere temperaturen. De ene vis is er gevoeliger aan dan de andere.

Maar het kan ook erger zijn met de karperpokken.Zie foto's.
Ik heb zo'n koi gehad. Gewoonweg niet om aan te zien.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
(@crmtd)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 19
Topic starter  

Bedankt webmaster.
Dat ziet er inderdaad niet best uit op de foto's.
Laten we hopen dat de temperaturen snel stijgen.
Nadeel van mijn vijver is dat het geen 1,50 diep is zoals veel echte KOI vijvers en dat er daardoor grotere schommelingen in temperatuur zijn denk ik.
Voordeel is weer dat mijn vijver vermoedelijk weer sneller opwarmt bij een beetje zon.
Tja, elk voordeel heeft zijn nadeel en visa versa.
Misschien helpt het nog als ik mijn filter isoleer, het water koelt misschien 's nacht sneller af omdat buitentemperaturen lager zijn (filter staat boven het waterpeil, niet geisoleerd).


   
BeantwoordenCiteren
(@blondie)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 1
 

het is inderdaad karper pokken ga naar je apotheek en bestel gewoom wat er voor geschreven word in de boeken is het welfde als het merk collombo maar 7x goedkoper.


   
BeantwoordenCiteren
(@keyno)
Active Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 15
 

karperpokken is een virale ziekte (door een virus veroorzaakt) en hiervoor bestaat er geen medicatie, ook niet van colombo of de apotheek
mensen vergeet niet dat de meeste 'medicatie' een aanslag is op de vijver, en dat er hiermee voorzichtig moet worden omgesprongen. vaak wordt hier vanalles aangeraden, zonder ook maar ergens een gedegen onderzoek naar de oorzaak van het probleem.
je neemt toch ook geen medicatie als je niet weet wat voor ziekte je hebt?
vele smijten allerhande poedertjes e.d. in hun vijver, zonder ook maar te weten wat het doet en wat de gevolgen kunnen zijn. en dan achteraf moeilijk doen omdat ze hun ganse bestand hebben uitgeroeid:rolleyes:

grtz koen


   
BeantwoordenCiteren
(@sky-tronic)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 3
 

Kan dit ook bij mijn vijver het geval zijn .heb namelijk ook meerdere koi's met witte stippen op de vinnen en huid. Weet ook niet of dit vanzelf weg gaat. Heb namelijk nog niet zo heel lang mijn vijver in orde denk dat er nu bijna 2maand water in zitten. En eerst hielden de vissen zich goed. Toen ontdekte ik op 1 van mijn vissen witte stippen, heb deze vis direct uit het water gehaald en behandeld. Maar nu zie ik dat er meerdere vissen last van beginnen te krijgen. Nu wil ik wel een kuur in de vijver gooien, maar weet dus niet of het vanzelf over gaat en daarom dus wel nut heeft. Een kameraad van mij heeft me alleen wel gewaarschuwd en gezegd ,dat als ik een behandeling in de vijver gooi mijn steur het waarschijnlijk niet overleeft. Dat zou ik natuurlijk eeuwig zonde vinden. Nu deze de meter ruim overschrijd . Even ter info mijn vijver heeft de inhoud van 21 kuub en er zwemmen maar 13 vissen in. Nu dus mijn vraag.......?wat te doen?
Hoop snel wat t horen


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.