The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Waterbeest

8 Berichten
5 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
6,068 Bekeken
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
Topic starter  

Ben hier ondertussen al een maand een beetje actief, voornamelijk met vragen over mijn eigen vijver en vis maar probeer waar mogelijk met mijn nog beperkte kennis al te helpen. Ik had me nog niet voorgesteld dus bij deze.

Ongeveer 1.5 jaar geleden een huis gekocht in Breda inclusief de vijver maar deze was troebel en vies en deed er weinig mee op het voeren van de vissen en het schoonmaken van de pomp na.

De vijver is rechthoekig en ong. 6.2m lang en 2.2m breed en 1m diep. Alle randen zijn ong. 10cm breed en 20cm diep. Er waren toen ong. 50 goudvissen, een winde en een koi aanwezig die ik alleen kon zien tijdens het voeren.

Ong. 2 maanden geleden kreeg ik ineens genoeg van het troebele water en heb ik alle kliko's van de buren geleend en hier zoveel mogelijk water ingepompt, de rest van het water via rioolputje weg gepompt. Alle vissen in de kliko's onder gebracht en alle bagger uit de vijver gehaald en alle folie schoon gespoten. Ook alle planten met zandbakken verwijderd zodat de hele vijver zand vrij werd. Daarna al het water weer terug gepompt en de vissen weer snel terug gezet. De rest langzaam aangevuld met kraanwater. Zo goed als alle vaste waterplanten zijn vervangen met drijvende planten.

Na ong. 2 weken begon het water steeds helderder te raken en na 4 weken was voor het eerst in 1.5 jaar alles zichtbaar tot op de bodem.

Ondertussen ben ik zo goed als dagelijks even met de vijver en vissen bezig en zwemt er nu ook een zonnebaars rond om te proberen de goudvissen te stoppen met uitbreiden. Ook is er nu een luchtpomp aangelegd die dag en nacht aan staat. Ong. 10 goudvissen zijn naar een mooie vijver van de buren verhuist die deze graag wilde hebben na een bezoek van onze reiger.

Binnenkort komt er een nieuwe koi aan die ik van iemand krijg met een te kleine vijver. Deze lijkt een beetje op een bekko (iig zwart wit) maar dit ga ik zeker nog navragen op het forum hier.

Mijn vriendin wil me ondertussen al opgeven voor "help mijn man heeft een hobby" 😀

Maar waarom alles beschrijven als ik het ook kan laten zien. Ik heb een kort (1min) filmpje gemaakt (met fotocamera) die hier te bekijken valt: Vijver filmpje

Ben benieuwd wat jullie er van vinden en tot snel op het forum.


   
Citeren
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Welkom waterbeest. Mooi filmpje van je vijver. Leuk om te bekijken


   
BeantwoordenCiteren
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
Topic starter  

Nog bedankt voor de reactie, beter laat een bedankje dan nooit 😀

Hierbij wil ik ook laten weten dat ik eindelijk mijn foto album aangemaakt heb.


   
BeantwoordenCiteren
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
Topic starter  

Nog een album toegevoegd, een foto reportage toen de vijver schoon gemaakt ging worden. Krijg de smaak te pakken 😎


   
BeantwoordenCiteren
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 337
 

das idd een grote schoonmaak joh maar het resultaat is wel schitterend, geweldige vijver hoor, lekker natuurlijk......en geweldig drinken op die ene foto bovenop de kliko's 🙂 🙂 🙂


   
BeantwoordenCiteren
proosje
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,
Mooi werk geleverd en een mooie aanwinst van koi, het wordt langzaam maar zeker een verslaving, vooral als je je lievelingen ziet groeien. Doe voort en bezorg ons af en toe een update.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 730
 

Hoi,

netjes gedaan, mooi filmpje en goede foto's. Nu maar hopen dat je veel plezier van je vijver mag beleven.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
Topic starter  

Bedankt voor de leuke reacties, vind jullie vijvers ook allemaal mooi 😀 Van strak/modern tot natuurlijk en rustgevend, allemaal hebben ze hun eigen charme.

Tuurlijk geniet ik van de koi, maar moet bekennen dat ik ook erg leuk vind om er mee bezig te zijn. Hieronder valt dus dit forum, schoonmaak vijver, komende aanleg plantenfilter, nieuwe koi (uitzoeken), informatie opzoeken en leren en ga zo maar door. Het is ondertussen inderdaad een enorme hobby geworden 😎


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.