The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
voorstellen

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
8,754 Bekeken
dreuzel
(@dreuzel)
Eminent Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

hoi ik heet anneke ben getrouwd we hebben 4 kinderen nog 1 zoontje thuiswonend de rest is getrouwd.
ik heb een vijvertje van 2 meter bij 120 ofzo.
met rand eromheen en een stuk voor planten. ik heb 6 goudvissen gekocht in aprill ik had er geen balle verstand van maar ik had eerst een bakje van 1m20 bij 60. heb ik al 2 jaar zaten alleen planten in. nu ik heb de 6 goudvisjes erin gezet en die groeide lekker was leuk gezicht .
1 sluierstaart was ineens na 1 week dood vond het vreselijk maar kan er niets aan doen. er waren er dus 5 over 2 ervan groeide als kool werden groter en groter ik dach shit grotere vijver kopen en dat gedaan is netjes door mijn man geplaatst en de planten erin en later de vissen .
nu paar mnd later zijn de 2 25 en 30 cm groot met snor dus kois? de andere 2 sarasas en 1 sluierstaart. ze doen het goed ik heb een luchtpomp met 2 grote bollen en een filter met licht geen algen .en nog een soord bol sproeier die ik niet altijd aanheb. alles groeit goed ook de planten en nu sinds 1 week eitjes en babyvisjes ik heb de eitjes in een ronde kuip gedaan ze zitten zaten tussen de drijfplanten en in de kuip heb ik nu mini speldeknop visjes.zo lief . gr anneke.:)


   
Citeren
phengrey
(@phengrey)
Eminent Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 34
 

welkom, welkom 🙂

wat ik heb gedaan met mijn minivissies, is drijfvoer gehaald, beetje met wat water verzadigen en dan prakken tot kleine deegachtige brokjes, die vinden ze heerlijk 🙂

gr,

phen


   
BeantwoordenCiteren
dreuzel
(@dreuzel)
Eminent Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

dank je wel
ik heb nu voer van iemand gekocht dan groeien ze goed zegt hij het is een persoon die zelf ook koi's en ze verkoopt. het voer is voor baby's en maak je fijn en dat moet perfect zijn . ik zie wel ik wil ze graag op de foto zetten maar valt niet mee onderwater kan ík geen foto's maken en eruit halen doe ik liever niet.en dan nog de foto's hier op forum zetten . ik heb wel foto's van mijn vijvertje.


   
BeantwoordenCiteren
dreuzel
(@dreuzel)
Eminent Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

de visjes zijn nu goed aan het groeien binnen in het aquqrium eten ook goed . weet iemand wanneer ze een snor krijgen?:rolleyes:

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
Gayfish
(@gayfish)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 4
 

De vijver is prima voorzien,maar hoe ziet de omgeving er nu uit,modern neutraal kleurtje voor tuinhuisje,beplanting in tuin,enz en vooral hoe doen de vissen en de beplantinghet nu.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.