The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Quattra

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,951 Bekeken
(@quattra)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik ben woonachtig te Kalmthout (B). Tijdens de Paasvakantie hebben we een zwem/visvijver aangelegd, na jaren van sparen, wikken en wegen.

Eén gedeelte is 7m bij 4 en van 1.40 tot 1.60 diep. Hierin willen wij zwemmen en een paar koi houden...

Een ander gedeelte is 2.5 bij 5m en 1m diep... en hierin hebben wij de meest courante zuurstof- en vijverplanten geplant...

Het derde gedeelte is een filter met lavasteen van 3 bij 5m en 1m diep. Deze bevat eveneens planten die maar 10cm plantdiepte nodig hebben.

Het water is sedert een paar weken perfect helder. Momenteel heb ik, een 12tal goudwindes en evenveel kometen die geplaatst werden om de waterkwaliteit te evalueren. Zij kunnen in de drie delen.

Nu ook 2 koi van ong 35 cm : sedert een drietal weken een Chagoi die blijkbaar groeit waar je bijstaat en het eten letterlijk uit je handen zuigt en je steeds vergezelt bij het zwemmen, en sinds vandaag de trotse bezitter van een Showa....

Ik ben bang dat de koiverslaving toegeslagen heeft... en dat was niet de oorspronkelijke bedoeling 🙂

Mvg, Quattra


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Join the club of koi drug addicts.
Zeker eens wat foto's maken mocht je in de mogelijkheid zijn.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.