The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Mathenpeggy

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,087 Bekeken
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 96
Topic starter  

Hallo,

Mijn naam is math, 31 jaar en ik woon in Limburg.
Van kinds af aan ben ik al met vijvers bezig en de laatste jaren ook fanatiek met koi.
Onze vijver is circa 22 m3, deze is aangelegd voor koi. Een bodemdrain en skimmer voeren het water af naar een 600 liter vortex van waaruit het water met 8 m3/uur naar een 4 m3 plantenvijver gaat. Daarnaast loopt het water vanuit de vortex over naar een 3 kamerfilter gevuld met japanse matten en een 500 liter bwb, daarachter staat een 5m3 pomp die het water via een 55 watt uv lamp terug devijver in pompt.

Het geheel moet nog uitgebreid gaan worden meet een beekloop van 7 meter lang en circa 3 meter breed en 40-50 cm diep.
Deze wordt via een 20 m3 pomp ook uit de vortex gevoed, de 8 m3 pomp komt dan ipv de 5 m3 pomp op de filterlijn en de 5 m3 pomp blijft dan over.

Foto's staan op onze website www.mathenpeggy.nl Deze website moet nog even netjes vormgegeven worden, dit is ook een hobby van mij
Zo heb ik ook de websites
www.gsigallery.nl
en
www.ckadettcaravan.nl
De laatste laat gelijk mijn derde hobby zien.


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Hee welkom, ziet er allemaal mooi uit! Ook echt een mooie collectie koi heb je rond zwemmen. De plantenfilter staat er ook mooi bij, kijk hier tegenwoordig als eerste naar aangezien ik deze zelf ook binnenkort wil gaan aanleggen. Websites zien er ook al prima uit hoor, alleen je derde hobby weet ik nog niet 😀 (in hyperlink staat carava.nl)


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.