The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Kennisdeling

6 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
5,146 Bekeken
(@tiebo-jacobs)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo mede-hobbyisten,

Ik ben reeds geruime tijd lid van dit forum, de activiteit bleef echter achterwege.

Mijn naam is Tiebo Jacobs, 24 jaar en Koi is een belangrijk deel van mij en mijn leven, maar niet het belangrijkste. Ik woon gelukkig samen met Marion en heb twee kinderen genaamd Sem (7 maanden) en Manou (bijna 4 jaar). We wonen in het Noorden des lands.

Forumactiviteit is mij niet vreemd en enigen zullen mij vast en zeker kennen van andere fora aangaande onze hobby. Kennisdeling is dan ook mijn visie en ik denk dat daar waar de technologie zijn tijd al voorbij is, er het komend decennium veel winst te behalen valt voor onze hobby in het beter leren begrijpen van de Koi en zijn leefomgeving. Bewustwording van processen in het kunstmatig aangelegde natuurlijke biotoop van onze vissen en ten aanzien van de fysiologie van het dier zelf. Om die reden ben ik ook redacteur van de KoiWijzer, een orgaan middels welk ik mijn visie kan uiten.

Ik heb momenteel een vijver van 4x 3,5 m en bijna 22,5 kuub inhoud waarin 12 Koi zwemmen. De waterverplaatsing gaat middels 2 bodemdrains naar een ultrasieve 2, waarna twee pompen het H2O verplaatsen door respectievelijk een Econobead 60 met 55 watt UVC en een verwarming. Het water wordt terug de vijver ingebracht middels drie retouren waarvan eentje op 80 cm diepte, eentje net onder het wateroppervlak middels venturi en eentje vrije uitsroom boven het wateroppervlak. Het geheel wordt belucht middels een Nitto 45 bafschuimer/ zeskamerfilter/ zelfbouwbwb enz enz, maar daar de woning te koop staat heb ik inmiddels eea versimpelt. Ik heb mijn wederhelft er reeds bewust van gemaakt dat ik na verhuizing geen nieuwe vijver wil... ik wil nu een meer ... 😀

Mijn vijver wordt behuist door veelal jonge Go-Sanke, een Ginrin Ochiba, Goshiki, Kumornyu en een Tancho Kohaku. Onlangs heb ik mijn populatie verkleind om een goede groei te waarborgen en geen logistieke problemen tegen te komen mocht ik gaan verhuizen. Zowel vorig jaar als dit jaar heb ik meegedaan aan de show op de NKVD. 2008 bracht vijf 1e prijzen en een friendshipaward van Hisashi Hirasawa (Marudoh), een erg eerbaar gewin. De afgelopen show veraste mij nog meer met wederom vijf 1e prijzen en vier 2e prijzen. De vissen hebben in beide jaren geen enkele hinder van ondervonden.

Ik hoop alhier veel kennis te mogen delen en af en toe en lolletje te mogen beleven.

gr,

Tiebo Jacobs


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi Tiebo,

Welkom op dit forum. Ik ken je al, alleen is Hokie niet mijn echte naam. Ben een paar weken terug bij je geweest voor de Ogon. misschien dat er nu een lichtje gaat branden?

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@fastmartin)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 43
 

Welkom hier.

Iemand met kennis van zaken zo te horen.
Leuk om er iemand zoals jij erbij te hebben voor de echt moeilijke vragen haha


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 358
 

Hallo,

welkom op het forum.
het lijkt erop dat we veel van je kunnen leren, plaats eens wat foto's van je kampioenen (en de rest) lijkt me mooi om ze eens te kunnen zien.
ook je vijver klinkt prachtig, zou ik ook graag eens zien.

veel plezier op het forum.

grtz


   
BeantwoordenCiteren
(@tiebo-jacobs)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

@ Hokie, natuurlijk weet ik dat, ook je e-mail wordt met deze kenmerkende naam gesierd. leuk je ook hier tegen te komen. 😉

@Fastmartin, ook ik heb niet al de wijsheid in pacht, maar zal zoveel mogelijk mijn best doen. Samen komen we een heel eind.

@ Padde, Ook dit is denk ik een niet zoveel voorkomende naam. naar ik geloof heb ik je al eens een foto gestuurd van mijn vijver alsmede een bericht als antwoord op een vraag aangaande een doitsu Kohaku. maar het kan natuurlijk zijn dat Padde wel vaker voorkomt.

gr,

Tiebo


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 358
 

Voor zover ik weet heb ik tot nu toe nog geen contact gehad met je, ik herken je verhaal niet en en ik kan me niks herrineren over een doitsu kohaku, het kan wel zijn dat je onder een andere naam op een ander forum zit, misschien dat ik je dan al eens heb gesproken.

of ik ben gewoon vergeetachtig, dat kan ook :p

en anders zijn er blijkbaar andere padde's...

grtz


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.