The Pond Library

Forum


Hoe snel het soms g...
 
Meldingen
Alles wissen
Hoe snel het soms gaat

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
8,380 Bekeken
(@brononius)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

2 jaar geleden had ik nog niet stilgestaan bij een vijver, en vandaag is hij er...

We hadden een braakliggend stukje grond achteraan, die we wat wilden opfleuren. Dus vroeg ik een vriend om es langs te komen met zijn kraan om alles te egaliseren.
Moet er nog iets gebeuren vroeg hij na 3 uurtjes. Awel, als je dan toch bezig bent, een putje voor een vijver? Zo'n natuurvijvertje is wel leuk, toch? En dan moet ik niet staan zwoegen...

We wilden ook wat diertjes lopen hebben. Kippen, geitjes, eendjes.. Ah, wacht, eendjes? Dat zwemt. Dus zou het wel leuk zijn als die dieren ook een stukje van de vijver kunnen gebruiken, niet? Met draadje 'ertussen' opdat ze niet kunnen ontsnappen.

Hoe groot moet het zijn? Wist ik veel, ik had er nog niet bij stilgestaan. Dus van dat paaltje tot dat paaltje? Hoe breed? pfff, zo'n kraanbak of 3 breed? Hoe diep? huh? ahhh, voor een meter ijs moet het al serieus vriezen, niet? Dus zo'n anderhalve meter? Welke 'wanden'? welke vorm? Man, stop toch es met al die vragen...

En eens de put er ligt, damned, het is er over.
De folie die er in ging was een rol van 25m op 8m... En pas dan zie je de omvang van je ondoordacht plan. :$

Dus water erin, en beetje bij beetje wat plantjes, enkele visjes, watervalletje, zuurstofpompje, reigerproof draadje spannen...

Begin dit jaar hadden we allemaal dode goudwindes. Blijkbaar was ons water niet goed (te zuur). Dus sindsdien controleren we maandelijks (of na zware regenval) ons water es vlug.

En het resultaat mag er zijn, ik heb geen filters of dergelijk. Mettertijd hoop ik dat de plantjes hun werk gaan doen. Anderzijds moet hij voor mij ook niet glashelder zijn.
Ik heb wel nog zo'n kubieke waterton staan die we niet gebruiken. Misschien kan ik daar een filter met maken? Aansluitend op watervalletje? Hmmm, even over nadenken.

Ook moet ik nog een systeem vinden om kosteloos water bij te vullen. Maar dat is een ander topicje op dit forum. 😉

Commentaar, suggesties zijn altijd meer dan welkom!

O ja, als je meer foto's wil zien van het verloop, dan kan dit hier. (mocht de link niet werken, http://intranet.oniria.be > Algemeen > Wat beeldeks > Vijver evolutie

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 597
 

Een mooie grote vijver. Opgepast met de eenden, zij vervuilen de vijver erg en hebben de neiging om planten los te trekken.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.