The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Hey!

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,509 Bekeken
(@mike21)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Goedemorgen allen,

Ik ben Mike, 21 jaar en op zoek naar alle info over een vijver die er te vinden is.
De nieuwe vijver is vorige week uitgegraven en ik ben mij nu aan het oriënteren over wat ik wil. Koi's, of toch 'gewone' vissen.

Onze vorige vijver was (veel) groter dan deze, zeg maar zo'n 30 x 20 meter, deze zit op zo'n 5 x 15 meter. Groot genoeg, en dit keer moet het wel iets moois worden, de vorige was een puur natuur vijver. Uitgraven, geen folie, niets. Wat planten erin, karpers en allerlijk andere vissen erbij en klaar.

Nu wil ik er écht iets heel moois van maken, watervalletje hier, fonteintje daar.
Gezien het feit dat ik nog thuis woon en de vijver mijn aangelegenheid is, wil ik toch eens kijken wat de kosten zijn als ik het allemaal 'redelijk professioneel' wil aanpakken en er koi's in wil hebben.

Zoals zelfs een leek als ik weet kost dit veel tijd (onderhoud e.d.) en ook behoorlijk wat centjes, en gezien een aantal andere dure hobby's is dat laatste nu net waar ik een beetje tegen aan zit te hikken. Natuurlijk betalen mijn ouders het, maar ik wil ze niet te veel op kosten jagen door mijn 'wilde' plannen dus ga zelf ook mijn centje/steentje bijdragen.

Ik hoop dat jullie mij gaandeweg kunnen helpen met het maken van mijn beslissing en inrichten van mijn vijver.

Groetjes Mike.


   
Citeren
 cita
(@cita)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 56
 

Hey Mike,

Als je met koi's zoekt te beginnen,mag je diep in je beurs tasten als je het goed wil doen en later niet voor verassingen wil komen te staan.De filters,pompen en beluchting alleen al kosten stukken van mensen.Je kunt best eens gaan informeren naar prijzen,en dan oordelen wat je willt.

groet cita


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi Mike

Welkom op het forum.
Tja, weten wat je wilt is al moeilijk genoeg, daar komt de euro probleem nog bij. Een koivijver is in aanleg de duurste. Natuurlijk moet je weten hoe groot je vijver wordt en de inhoud. Daar vanuit kan je kijken wat je moet aanschaffen. Indien je eruit bent, zullen we alle vragen zo goed mogelijk beantwoorden.
Het is echter zeker dat je in de buidel moet tasten.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 358
 

hallo

welkom, en succes met je vijver!

grtz


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.