The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Hallo, dit ben ik

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,326 Bekeken
(@joloah)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo,

Ik wil me dus ook maar even voorstellen. Ik ben Jolan en heb sinds april een klein vijvertje met nu 3 goudvissen en 2 shubunkinvissen. Om de vijver heen zijn we nog niet klaar, maar de vijver zelf is eigenlijk al goed geslaagd. Ik heb geen KOIvissen, mag ik dan toch op dit forum?
Nou, ik ga toch maar gewoon verder met mijn verhaaltje, want uiteindelijk heb ik toch verschillende vragen? Onze vijver is voorgevormd 1.40 bij 1.20 en 80 diep. Ligt ongeveer 4 a 5 uur per dag in de zon. Er staat een 3in1 filterpomp in en een aantal zuurstofplantjes die goed doorgroeien, ik moet regelmatig strengen waterpest verwijderen omdat het snel doorgroeit en ik niet wil dat de vijver dichtgroeit. Het water is mooi helder (ter verdienste van de UVlamp) en de visjes zijn erg happy volgens mij, ze zwemmen lekker rond, veel in beweging en rond etenstijd zwemmen ze al ongeduldig onder de voederring en vallen ook meteen aan om te eten. Tot zover gaat dus alles goed, maar ik heb wel wat vragen over het volgende traject, de komende herfst/winter. Dat doe ik pas als ik zeker weet dat dat kan en als jullie weten hoe de situatie is. Ik voeg een foto toe voor de beeldvorming:D

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi Jolan,

welkom op het forum. Ook al heb je geen koi, maakt niet uit. Je bent een watervriend en dus van harte welkom. Leuk vijvertje heb je aangelegd. Zitten best wel veel planten in en het water lijkt goed, is tenminste helder. En als je vragen hebt, stel ze gerust, we zullen proberen om ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.