The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Kippenvel

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,216 Bekeken
 zjo
(@zjo)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 24
Topic starter  

Brrr, rillingen heb ik nog steeds,
ben vrijdag ll. bij Floralux in Dadizele geweest en werd natuurlijk aangetrokken door hun vijverafdeling. Wat ik daar zag, tart alle verbeelding. Opeengepakte vissen waarvan een deel reeds drijvend in plastic zakken op de bakken, alsof ze klaar stonden om meegenomen te worden. Of die zakken tijdig verkocht worden, weet ik niet. Zo was er een steur aan het kronkelen in een te kleine zak ( steur was zo'n 30 cm ) en zat vast met z'n puntneus in de hoek van de zak. De steur lag op z'n rug te happen en kon duidelijk niet gedraaid geraken. Ik krijg nog steeds rillingen als ik er aan denk...

Er was wel een mooie koi, zo één met rode stip op het hoofd ( ken die soort niet bij naam ). prijs 1000 euro.


   
Citeren
(@pasje)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 90
 

Sommige verkopers weten inderdaad niet hoe ze diervriendelijk een vis "even" aan de kant moeten houden als die verkocht is.

De handelaar waar ik tot nu toe ben geweest hebben allemaal een aparte bak waar de vis nog even kan rondzwemmen in de tijd dat ik de rest van zijn collectie nog aan het bewonderen ben.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.