The Pond Library
home_2014

Sinds 1995 The Pond Library

Deze pionier site begint haar geschiedenis in 1995 onder de naam “De Virtuele Siervijver”. Later wijzigde de naam naar “The Pond Library”.

Het was de allereerste onafhankelijke, Nederlandstalige informatieve vijver website op het internet.

In 1998 werd een berichten bord (forum) geïntegreerd. Ondertussen in het forum minder populair en actief doch blijft het één van de drukst bekeken onderdelen van deze site en herbergt het forum een bom aan informatie. Een naslagwerk van duizenden vragen en antwoorden.

Later werden ook nog een succesvolle zoekertjes rubriek en een bedrijvengids aan de site toegevoegd. Beiden zijn in de loop der jaren verdwenen.

Bekende auteurs zoals Edwig Boeykens, Guido Lurquin, Louis Vanreusel, Maarten Lammens, Tim Barbé en andere schreven mee aan deze site.

De dag van vandaag is de site terug gegaan naar zijn oorspronkelijke doel. Het verstrekken van informatie voor de vijver en koi hobby. Een bibliotheek (Library in het Engels) van vijver en koi informatie.

Een terugblik op de homepages van vroeger:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.