Vijvers en koi forum | The Pond Library

Vijvers en koi forum | The Pond Library (http://www.pondlibrary.com/ned/forum/index.php)
-   Algemeen en Diversen (http://www.pondlibrary.com/ned/forum/forumdisplay.php?f=1)
-   -   Reigers (http://www.pondlibrary.com/ned/forum/showthread.php?t=85)

Webmaster 01-04-1999 02:28

Ik heb dit weekend een heel prachtige vogel op bezoek gekregen maar het was wel een reiger. Die zie ik liever gaan dan komen. Gelukkig is er niets gebeurd.

Ik heb wel ergens gelezen dat velda met een nieuwe reigerschrik op de markt is gekomen.
het zijn spiegels in de vorm van een piramide, de reiger zou het hier niet op begrepen hebben. Iemand ervaringen mee.

Ik ben benieuwd. Misschien kan ik dit aanbevelen in een artikel dat ik eens zal scrhrijven voor deze site. Of zijn er mensen die andere middeltjes gebruiken en doeltreffend zijn? Ik zou het graag eens vernemen en andere mensen ook wel denk ik.

Hugo 10-04-1999 13:01

Ik bezocht gisteren de dierenwinkel en heb de 'anti reiger pyramide' gezien,
er stond opeens een hele stapel. Het is een pyramide gebouwd uit spiegels,
ongeveer 10x10x10 centimeter. Was niet zo duur geloof 9,95 of 19,95.
Op de verpakking stond een reiger afgebeeld hevig schrikkend van dit pyramidetje.
Ik heb geen idee of het echt werkt, maar als dat zo is, is het een briljant idee,
kom hier maar eens op. Ik vraag me alleen af of het ook tijdens de ochtendschemer
werkt want dan zijn reigers toch het actiefst? In zo'n geval werkt een net over
de vijver of een grote valse hond beter [img]http://pondlibrary.org/ubb/wink.gif[/img]


willy 11-04-1999 01:28

Mijn vijver is enkele malen volledig leeggehaald door een reiger.
Nadat ik een setje van enkele PVC paaltjes verbonden met een nylondraadje gekocht had verminderde de overlast van de reiger.
Toen ik de paaltjes ook boven het water met nylondraad verbond heb ik geen enkele vis meer verloren.

Hugo 15-04-1999 09:50

Had even in de dierenwinkel een blik geworpen
op de reiger pyramide. Wel het zit zo, het is een
drijvende pyramide en wordt met een ankertje op
zijn plaats gehouden. Hij weerspiegeld (uiteraard)
licht en reigers schijnen hier een hekel aan te hebben
en zoeken een andere vijver op. Je hebt voor elke
6 M2 er een nodig. Prijs is NLG 9,95.

Webmaster 17-04-1999 21:38

Persoonlijk denk ik ook dat tot nu toe de reigers weghouden met nylon draadjes de beste manier is. Maar het nieuwe systeem van Velda zou wel eens het kluwen van nylondraadjes en paaltjes voorgoed kunnen doen verdwijnen. We zullen zien.

Yves Anthoons 21-06-1999 16:02

Ik heb pas een nieuwe vijver aangelegd, en er zit dus nog geen vis in, doch heb dit weekend vooreerst en meermaals een reiger zien overvliegen !! Ik heb me dan ook een setje van 3 zulke piramides aangeschaft.
Ben benieuwd naar het resultaat. Heeft iemand reeds meer ervaring met nieuwe systeem ?

anton 22-06-1999 03:52

Ja mijn buurman heeft van die pyramides aangeschaft, helaas werkten ze alleen bij helder weer op een bewolkte dag werd zijn vijver opnieuw geplunderd.Eerder had hij al slechte resultaten gehad met de scare crow, dit apperaat werkt met een waterstraal die geactiveerd wordt door een censor. Heel de zomer werkte het systeem goed bij mijn buurman totdat we nachtvorst kregen.De reigers hadden al moeite om in de sloten nog
open water te vinden voor voedsel, maar bij de buurman was volop vis en de vijver was niet bevroren omdat hij hem verwarmd. Alleen
zijn waterleiding naar de scare crow wel, dus
binnen een dag was zijn vijver leeg gegeten. Zelf heb ik al jaren op zo,n 3 meter hoogte boven de tuin lijnen gespannen om de 40 cm dit werkt perfect, ik gebruik geen vislijn maat nylon metselkoord omdat dit veel langer meegaat(hangt al ruim 4 jaar terwijl vislijn ieder jaar vernieuwd moest worden).

Eric Buedts 23-06-1999 01:15

Halo
Die piramides werken echt. Ik heb al veel klanten over de vloer gehad die er zeer over tevreden zijn. Het is de weerkaatsing van het licht dat het doet. Kopen dus.
Groeten


------------------
Eric Buedts


Webmaster 23-06-1999 01:50

Da's positief nieuws.
Ik zal de resultaten verwerken in een nieuw artikel.

Mathieu Roosen 05-07-1999 23:23

IK kan alleen maar beamen wat al is gezegd namelijk dat die piramide's niet al te best werken.Onlangs heb ik die ook aangeschaft maar toen ik vorige week eens vroeg op moest staan, zag om 6hr30 keurig een reiger naast mijn vijver zitten. Piramide 's of niet. Vermits de reigers meestal heel vroeg komen en het dus nog schemert, twijfel ik dus aan de doeltreffendheid. In alle fairheid moet ik wel zeggen dat ik ( waarschijnlijk) geen vis mis. Kwam ik op tijd buiten of werkt het toch?????
Mathieu

Jeroen B 19-07-1999 07:56

Reigers zijn en blijven een probleem, vandaag weer een op bezoek gehad (ondanks nylon visdraaden 10cm boven het wateropp.) 2 flinke sarassa's weg en de rest aan vis kwam pas in de loop van de middag voorzichtig onder de waterlelie vandaan. Er zijn draden op de markt met laag spanning (op 30-40cm hoogte spannen) schijnt tegen reiger en katten te helpen. Ik ben alleen bang dat ik daarmee ook de overige talrijke vogels verjaag met dit wat onvriendelijke maar naar het schijnt wel effectieve middel. Verder ben ik vorige maand tegen elektronische reiger verjagers aangelopen welke op een te reguleren frequentie gifkikker geluiden maakt. Deze set is uit te breiden met een licht-en bewegingssensor, wanneer zich iets binnen die straal begeeft begint die 'kikker' te kwaken. Ondanks dat het een dure oplossing is heeft het bij 3 mensen die aan het kanaal wonen geholpen. Reigers hebben blijkbaar een ingebouwd zintuig dat hen doet overvliegen bij het horen van dit geluid. Ik overweeg deze aanschaf want vind het zonde om mijn vijver nog verder te moeten inbouwen. Iemand verder nog ervaringen met dit apparaat?

Jeroen van den Broek

Perry 19-07-1999 22:31

In de februari-maart 1999 uitgave van de nederlandse koi vereniging staat een heel artikel over de reiger block (die elektronishe reiger verschrikker) dit kastje is ontwikkeld bij koi select in beek en donk misschien kunt u daar wat meer informatie krijgen of bij de nederlandse koi vereniging.

Adres Koi select:
Prins hendrikstraat 12
beek en donk
tel.0492-465727
fax.0492-465202

e-mail nederlandse koi vereniging:
secretaris: celu.koi@daxis.nl

Jeroen B 21-07-1999 08:22

Bedankt Perry. Voor het eerst op een beurs gezien en inderdaad ook bij Koi Select. Zij vertellen dat het perfect werkt en hebben daar ook gebruikers voor laten tekenen maar voor 400,- zou ik graag wat andere ervaringen horen dan van de ontwikkelaar en zijn pilots.


Yves Anthoons 02-08-1999 16:52

Ondanks de aanwezigheid van 3 zulke piramides, kwam en komt de reiger meermaals op bezoek. Tot op heden heeft dat mij ongeveer de helft van het visbestand gekost !! (circa 20 vissen). tijdstip is steeds tussen licht en donker 's morgens en 's avonds. Ik heb nu 6 visdraden pal naast de oever gespannen op palen van ongeveer 50 cm. Ik had eerst 3 draden op een 20 tal centimeter van de oever en op hoogte 10-20-30 cm, maar de heer reiger wist hierover te geraken, en zat pal op de oeverrand !

Mathieu Roosen 08-10-1999 22:16

Reigers blijft een vervelend probleem.
Vanochtend toen ik in de tuin kwam kon ik mijn ogen niet geloven.
Sinds geruime tijd heb ik ook metselkoord op ongeveer 3m hoogte met afstand van 40cm boven mijn vijver gespannen.Was er heel gerust op dat ik daarmee het probleem opgelost had. Toen ik echter deze morgen buiten kwam, zat een van deze(rot)dieren keurige netjes op een van deze draden naar mijn vissen te gluren. Hoe hij op deze kleine dunne draadjes kan blijven zitten en landen is voor mij een raadsel. Feit blijft dat hij er wel zat en vandaar uit gemakkelijk naar beneden kon springen. Als die beesten al zo slim zijn wat moeten vijver liefhebbers dan nog.....
Allemaal uitkijken dus. Draden boven de vijver is ook niet "DE" oplossing


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:35.

Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.6
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.